daily schedule

please note times and activities are subject to change
meals are served as take-out until further notice. Guest may eat on the patio, picnic on the lawn or may take their meals in their rooms. Thank you for your understanding.

Sunday

BE Well

AM  
7:30 Outdoor Thermal Spa Circuit Opens
7:45 Breakfast
8:30 Yoga & Meditation - 90 min
9:00 Spa Opens
10:30 Group Shuttle to Toronto Airport - pre-book
11:00 Check-out time for those departing
PM  
12:00 Lunch  (lunch-to-go available with 24 hr notice)  
1:00 Spa Opens
4:00 Check-in, tour of facility
5:00 Shuttle arrival from Toronto Airport - pre-book
6:00 Dinner
7:00 Evening Presentation - 60 min
8:30 Film Documentary Series
9:30 Outdoor Thermal Spa Circuit Closed

Monday

Unwind, Breathe, Assess

AM  
7:30 Outdoor Thermal Spa Circuit Opens
7:45 Breakfast
8:45 Guided Hike to Crystal Meditation Area - 60 min
10:00 Yoga &  Meditation - 60 min
9:00 Spa Opens
PM  
12:10 Lunch
1:00 Take time to explore the grounds, labyrinth, medicine wheel
1:00 Spa Open
1:00 Bio-Energy Photos & Readings 5-nights or more 
6:00 Dinner
7:00 Evening Presentation - 60 min
8:30 Film Documentary Series
9:30 Outdoor Thermal Spa Circuit Closed

Tuesday

Cleanse, Move, Nourish

AM  
7:30 Outdoor Thermal Spa Circuit Open
7:45 Breakfast 
8:30 Yoga & Meditation - 90 min
9:00 Spa Open
PM  
12:00 Lunch
1:00 Spa Open
1:00 Spiritual Enrichment Class 60 min, pre-register Sept-June
6:00 Dinner
7:00 Evening Presentation - 60 min
8:30 Film Documentary Series
9:30 Outdoor Thermal Spa Circuit Closed

Wednesday

Find Your Inner Grail

AM  
7:30 Outdoor Thermal Spa Circuit Opens
7:45 Breakfast
8:30 Yoga & Meditation - 90 min
9:00 Spa Opens
11:00 Equine Therapy Meditation Circle 50 min, pre-register May-Oct
PM  
12:00 Lunch
1:00 Spa Opens
1:00 Afternoon Noble Silence Practice (optional)
1:00  Spiritual Enrichment Class 60 min, pre-register Sept-June
6:00 Dinner
7:00 Evening Presentation - 60 min
8:30 Film Documentary Series
9:30 Outdoor Thermal Spa Circuit Closed

Thursday

Restore, Strengthen, Plan for the future

AM  
7:30 Outdoor Thermal Spa Circuit Opens
7:45 Breakfast
8:45 Experiential Workshop Series - 75 min, see calendar
9:00 Spa Opens
PM  
12:00 Lunch
1:00 Spiritual Enrichment Class - 60 min, Sept-June
1:00 Spa Opens
6:00 Dinner
7:00 Evening Presentation - 60 min
8:30 Film Documentary Series
9:30 Outdoor Thermal Spa Circuit Closed

Friday

Fill Your Cup!  Arrivals and departures day

AM  
7:30 Outdoor Thermal Spa Circuit Opens
7:45 Breakfast
8:30 Yoga & Meditation
9:00 Spa Opens
10:00 Sacred Fire Ceremony - 50 min
11:00 Spiritual Enrichment Class - 60 min, Sept-June
11:00 Check-out of rooms for those departing
PM  
12:00 Lunch 
1:00 Spa Opens
4:00 Check-in time for new arrivals, tour of facility
5:15 Meditation Class
6:00 Dinner - note last seating is 6:30pm
7:00 Evening Presentation - 90 min, see Calendar
8:45 Film Documentary Series
9:30 Outdoor Thermal Spa Circuit Closed

Saturday

Making the Mind-Body-Spirit Connection

AM  
7:30 Outdoor Thermal Spa Circuit Opens
7:45 Breakfast
8:30 Guided Hike to Crystal Meditation Area - 60 min
9:00 Spa Opens
9:45 Yoga & Meditation - 90 min
11:10 Equine Therapy Meditation Circle - 60 min, pre-register May-Oct
PM  
12:00 Lunch
1:00 Spa Opens
6:00 Dinner
7:00 Evening Presentation - 90 min
8:45 Film Documentary Series
9:30 Outdoor Thermal Spa Circuit Closed

Sunday

Be Well

AM  
7:30 Outdoor Thermal Spa Circuit Opens
7:45 Breakfast
8:30 Yoga & Meditation
9:00 Spa Opens
10:30 Shuttle departs for Toronto Airport - pre-book
11:00 Check-out of rooms for those departing
PM  
12:00 Lunch (lunch-to-go available with 24 hr notice)
4:00 Check-in for new arrivals, tour of facility
4:30 Shuttle arrival from Toronto Airport - pre-book
6:00 Dinner
7:00 Evening Presentation - 60 min
8:30 Film Documentary Series
9:30 Outdoor Thermal Spa Circuit Closed

Make a Reservation

View our Retreat Packages

Above is a sample schedule. Please refer to your reservation specialist or your welcome packet upon arrival as times are subject to slight changes without notice. Therapy appointment cards are given out daily at breakfast.

The labyrinth is a powerful tool for contemplation and a symbol of the true human condition; a journey from being lost to becoming found. Our retreats are designed like a journey into a labyrinth. The longer you stay the deeper you go. An ancient symbol and archetype for spiritual transformation, the outside represents daily life with all its stresses and doubts, while the middle represents the centre of Self, our place of truth and certainty. When we've had enough of whatever is depleting us physically, emotionally or spiritually, we may consciously decide to take a new path to rediscover yourselves. We trust it to guide us back to our true heart's desires. We unearth our own holy grail where insights are revealed, and peace and wellbeing can begin to be restored. This is the mission of Grail Springs. 

 

The promise of the Grail is legendary;
"Seek and You Shall Find"...